TÁRSADALMI KILÁTÓ MAGYARORSZÁGI UKRÁNSÁG KRÓNIKÁJA TÖRTÉNELEM
IRODALOM UKRÁN KONYHA RECEPTJEI ARCHÍVUM
Szentmisével emlékeztek az Összefogás Napjára
Karácsonyköszöntő az Egyesületben
Közösségi Karácsony és jubileum
Vízkereszt Újpesten
Az ukrán kultúra napja Budapesten
Szentmisével emlékeztek az Összefogás Napjára

foto
 A budai Szent Flórián görög katolikus templomban szentmisével emlékeztek meg az Ukrán Összefogás Napjáról. Jeles napja az ukrán történelemnek az a 77 évvel ezelőtti esemény, amikor is az ukránok jelképes kézfogással egyesítették a nemzetet. Ukrajna rögös utakon haladt a függetlenség felé, és a nép akarata végül a narancsos forradalomban teljesedett ki. Éljen és viruljon az ukrán állam – mondta a szentmisén Miron atya, az Ivano-Frankovszkból érkezett görög katolikus pap. A szentmisén közreműködött a kijevi Mária Oltalma templom kórusa.
 Az istentiszteleten megjelentek a fővárosi, a komáromi és nyíregyházi ukránok, a megyei és az országos önkormányzat tisztségviselői, a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület tagjai, az ukrán diplomaták családtagjai és a magyarországi ukrán intézmények képviselői.
 Hartyányi Jaroszlava, az Ukrán Országos Önkormányzat és az Ukránok Európai Kongresszusának elnöke elmondta tudósítónknak, hogy a szentmise egyike az olyan rendezvényeknek, amelyeknek célja az ukránok szellemi egységének és a szülőfölddel való kapcsolattartásának megerősítése. Korábban a MUKE már tudományos konferenciát is rendezett az Összefogás Napja alkalmából. A szentmise végén a megjelentek elénekelték nemzeti imádságukat.
 
Másodközlés esetén hivatkozzon a HROMADA - ra