Ukrán – Magyar Üzleti Klub

Budapesten megalakult az Ukrán – Magyar Üzleti Klub (Ukrán – Magyar Business Club), amely legfontosabb feladatai közé sorolja az Ukrajna és Magyarország közötti gazdasági együttműködés elősegítését – olvasható az Ukrinfo tudósítójának jelentésében.

„Az Ukrán – Magyar Üzleti Klubot olyan magyarországi kis- és közepes vállalkozók hívták életre, akik már rendelkeznek bizonyos gyakorlati tapasztalattal az ukrán – magyar kereskedelmi-gazdasági együttműködés terén, vagy maguk is e kapcsolatrendszer szereplői. Az a célunk, hogy támogassuk a kereskedelmi-gazdasági kapcsolatok bővítését e kapcsolatrendszer szereplői között, ami egyre nagyobb jelentőségre tehet szert Ukrajna és az EU országai között kialakítandó szabadkereskedelmi övezet létrehozását illetően – mondta Kravcsenko György, az Ukrán – Magyar Üzleti Klub újonnan megválasztott elnöke.

A civil szervezet a magyar és az ukrán intézményekkel, kereskedelmi-gazdasági kamaráival és más szervezetekkel fennálló kapcsolataira kívánja építeni tevékenységét. Részt kíván venni a közös, ukrán-magyar projektekben és programokban, továbbá szeretné megteremteni a naprakész információcserét oly módon, hogy létrehoz egy tanácsadó és tájékoztató irodát, egy saját internetes portált, és közread egy havi gazdasági hírlevelet.

Az Ukrán – Magyar Üzleti Klub alakuló ülésén megjelent Mihajlo Junger, a budapesti ukrán nagykövetség tanácsosa és Hartyányi Jaroszláva, az Ukránok Európai Kongresszusának és az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke, akik támogatásukról biztosították az üzletemberek kezdeményezéseit.

Vas István
Budapest, 2011. Január 4.Web design: Olimex Trading Bt.