Ukrán – Magyar Üzleti Klub

Budapesten megalakult az Ukrán – Magyar Üzleti Klub (Ukrán – Magyar Business Club), amely legfontosabb feladatai közé sorolja az Ukrajna és Magyarország közötti gazdasági együttműködés elősegítését – olvasható az Ukrinfo tudósítójának jelentésében.

„Az Ukrán – Magyar Üzleti Klubot olyan magyarországi kis- és közepes vállalkozók hívták életre, akik már rendelkeznek bizonyos gyakorlati tapasztalattal az ukrán – magyar kereskedelmi-gazdasági együttműködés terén, vagy maguk is e kapcsolatrendszer szereplői. Az a célunk, hogy támogassuk a kereskedelmi-gazdasági kapcsolatok bővítését e kapcsolatrendszer szereplői között, ami egyre nagyobb jelentőségre tehet szert Ukrajna és az EU országai között kialakítandó szabadkereskedelmi övezet létrehozását illetően – mondta Kravcsenko György, az Ukrán – Magyar Üzleti Klub újonnan megválasztott elnöke.

A civil szervezet a magyar és az ukrán intézményekkel, kereskedelmi-gazdasági kamaráival és más szervezetekkel fennálló kapcsolataira kívánja építeni tevékenységét. Részt kíván venni a közös, ukrán-magyar projektekben és programokban, továbbá szeretné megteremteni a naprakész információcserét oly módon, hogy létrehoz egy tanácsadó és tájékoztató irodát, egy saját internetes portált, és közread egy havi gazdasági hírlevelet.

Az Ukrán – Magyar Üzleti Klub alakuló ülésén megjelent Mihajlo Junger, a budapesti ukrán nagykövetség tanácsosa és Hartyányi Jaroszláva, az Ukránok Európai Kongresszusának és az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke, akik támogatásukról biztosították az üzletemberek kezdeményezéseit.

Vas István
Budapest, 2011. Január 4.



Web design: Olimex Trading Bt.