Ukrán kulturális központ és könyvtár Székesfehérváron

Május 23-án, Székesfehérváron megnyílt az ukrán kulturális-oktatási központ és könyvtár. Az öt esztendeje sikeresen működő városi ukrán önkormányzat székhelyén lezajlott ünnepélyes megnyitón részt vett Hartyányi Jaroszlava, az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke, Sipajlo Igor, a budapesti központ igazgatója, a Hromada szerkesztőségének munkatársai, Dobozi Sándorné, a városi könyvtár vezetője, valamint a szlovén és lengyel önkormányzatok képviselői.
Az ukrán népi hímzésekkel, jeles ukrán személyiségek arcképeivel és ukrán művészek festményeivel díszített teremben Mátyás Usztyinja, a városi ukrán önkormányzat elnöke számolt be a közösség életéről és terveiről.
Hartyányi Jaroszlava köszöntőjében hangsúlyozta, milyen nagy jelentősége van az ukrán kultúra elmélyítésének, az ukrán nyelvoktatásnak, és a hazánkban élő ukránok szellemi potenciálja gyarapításának, továbbá kitért arra, milyen meghatározó szerepe van a könyvnek és a sajtónak a nemzeti önazonosság megőrzésében.Web design: Olimex Trading Bt.